mam 14 lat smigam na mtb w streecie i parku jeżdzę na ramie octane one void z kołami 26 czy dużo dała by mi przesiadka na 24 np sparka a i moze pomoze wam mam 165 cm wzrostu
mam tyle samo lat , jestem nizszy , robie 180 , odwijam wskakuje na boxa , manuala , footjamy , mam voida 3.0 i rns i nie jest tak zle dalo by ci to cos ale lepiej kup amora jest latwiej owiele
Ja po założeniu sztywnego zrobiłem mega progress, zależy kto co lubi. Jeździ Ci się lepiej bo nie robisz sztuczek rotacyjnych i jest Ci łatwiej wyciągnąc bo z amorem masz wyżej suport. Lecz gdy już ma się troszkę więcej siły, i nie sprawia ci problemu wyrwanie na samym początku rower to reszta jest zdecydowanie łatwiejsza na sztywnym
sztywny lepszy ;) bo amortyzator troche zamula przy rotacjach np. no wiadome ze mialbys latwiej odrobine bo voidzik jest dlugi i kola duze. a ogolnie wiadomo ze w streecie im mniejsze kolka i im krotszy rowwer tym latwiej. ale to i tak kwestia przyzwyczajenia ;)
no na sama zmania na mniejsze koła nic nie da, musi być krótsza ramka, a przede wszystkim rama która będzie miała suport na linią kół. Najlepsze wyjście to ill i capital, w sumie dużo lepiej juz powinno być na capi26 i ill26. Jakbyś miał gdzieś okazje się przejechać to byś miał jakieś rozeznanie
no własnie niema gdzie al wsumie do mtb 24 to niema zawiele częsci po co to jest 2 obrecze na krzyż czy 3 normalne ramy opon tez zawiele nie ma także najlepsze króciutkie i lekkie mtb 26 chyba tak mi sie wydaje jak nie to prosze o sprostowanie
obreczy nie sa 2 bo octane,ns,dart wszystko co pod 26 jest to i pod 24. sun tez robi pod 24. ale z oponkami prawda. bo jak szukac opon to chyba jedynie table topy k-rady i holy rollery ;) patrzac pozytywnie jeszce 24 teoretycznie ciezej pogiac ;)
bike rider ty składasz rower na ramce capi por 26 cos takiego przeczytałem gdzieś czy to prawda jak złozysz to napisz na pw co i jak i czy duzo lepiej w porównaniu do voida