moje brazeny po okołu roku czasu sa przedarte do wzmocnien po bokach od korb (mtb), oraz prawy od hamowania ma dziure do wkladki, ale jak na rok to i tak duzo wytrzymaly
Ja mam mogany mid 2 to po roku noszenia i jeżdżenia trochę się rozkleiły tam gdzie nie były szyte, popękały przy podeszwie na zgięciach no i w jednym bucie pękła podeszwa.No ale jak na rok czasu to i tak długo wytrzymały.
Mam już 3 pare najek i nie zmienie ich nigdy. W pierwszych pękła podeszwa od fjtw, drugie rozkleiły się z przodu bo nie były szyte ale użyłem kropelki i dalej w nich jeżdże i kopie na dirtach a trzecie wyjsciowe mam już 3 miech i jak bedziesz o nie jako tako dbał (umyć i zaimpregnować skóre) to wyglądają jak nowe. Jeśli chcesz je na rower to patrz żeby przody miały szyte, bo tam najczęsciej lubią się rozlecieć.
śmigam na moganach midach 2 i osobiście powiem że więcej z nimi problemów miałem niż z normalnymi butami....
zaczęło się od "pierdzenia" podeszwy (nie wiem jak w modelach na 2012 ale w 2011 miały mieć poduszkę żelowo-gazową która po dwóch miecha ch zaczęła skrzypieć i hałasować(cicho jak cicho ale mnie to wkurzało)
oczywiście odradzam skóro podobnej tkaniny bo po paru FJ zaczyna pękać i w rezultacie wyglądać kiepsko....
nie wiem jak podeszwa bo staram się ozywać hampla ale poza tym zaczynają rozchodzić się w miejscach zginania i przeciekać ...
Mam juz któreś nike 6.0. Wytrzymałość butów jest bardzo dobra przy ostrym katowaniu po 2 miesiącach je ostro porwałem ;/ ale wygoda z jazdy jeśli masz dobre piny będzie ogromna szczeże radze kupować nike 6.0 z stronki avebmx.pl bo są to wersje rowerowe.