Witam.
W nocy z dnia 15 na 16 sierpnia w Luboniu k. Poznania, został skradziony rower. Był on mi niezbędny do uprawiania swojej pasji. Kompletowałem go ponad 3 lata i kosztował mnie sporo pieniędzy (ok. 5 tyś zł). W budynku z którego rower został skradziony, jak i na zewnątrz nie ma żadnego monitoringu, także sprawca pozostaje nieznany.
Sprawa została zgłoszona na policję, wraz z nr ramy, chociaż jak sami wiecie to pewnie nic nie da.
Oto zdjęcia: http://imageshack.us/g/534/dsc00639a.jpg/ oraz specyfikacja roweru:
Rama: NSbikes (Nort Shore) Majesty 2009 – nr NS60R0125
Amortyzator: Marzocchi All Mountain SL 1 2007 qr (oś) 20mm
Kierownica: Funn
Mostek: NS quark 2008
Siodło: Eathworks Couch (już mało spotykane)
Korba: Dartmoor Keipo 2009
Pedały: VP na łożyskach kulkowych, z metalowymi pinami
Koła:
Piasta przód: Dartmoor X-Drive
Piasta tył: Dartmoor K-force 9t
Obręcze: Dartmoor’a białe (modele nie mają znaczenia bo i tak nie są oznaczone)
Opona przód – Kenda SBE 1.90
Opona tył: Kenda K-rad 2.30
Hamulec: tylko tylny – Hades HFX-9 z tarczą 180mm
Kolorystyka (która pewnie ulegnie zmianie)
Rama: Jasnoniebieska (błękitna)
Amortyzator: Biało-czarny
Koła: Biało-czarno-pomarańczowe
Modyfikacje:
*W amortyzatorze zmieniony tłumik w lewej komorze na powietrzno-olejowy + sprężyna (zamiast całkowicie powietrznego)
*Mostek – przepiłowana poprzeczka trzymająca kierownice (przed piłowanie takie „H”)
*Piasta tył – zmieniony driver na 9t joytecha
*Kolor korby uległ zmiany na tzw. Raw (bez koloru)
Gdyby komuś jakieś części albo cały rower rzuciły się w oczy w internecie, za wszelkie informację byłbym bardzo wdzięczny. Znalazca na pewno nie pozostanie bez nagrody.
Kontakt: tomeek1993pl@gmail.com ; gg 9947091 (potem podam do siebie nr komórki w razie czego) albo od razu najlepiej dzwonić na policję, ponieważ sprawa jest zgłoszona.
(pisane tak łopatologicznie, ponieważ ogłoszenie pójdzie na inne portale)