Czarny napisał/a:
Witam, przymierzam się do zmiany napędu w moim rowerze (http://www.bikeaction.pl/forums/topic/668/dirt-czarny-j-o1-void-2-0-di ) na micro drive. Przełożenie jakie chciałbym uzyskać to 23:9. i w związku z tym mam pytanie- czy są jakieś rozsądne piasty do mtb z driverem 9T? Na allegro znalazłem piastę Chosen A4015B- jest warta czegokolwiek? Jeździł ktoś na tym? Nie ukrywam, że najchętniej kupiłbym NS Rotary 2010 w kolorze srebrno niebieskim, żeby pasowała mi do przedniej, ale czy jest możliwość założenia drivera 9T do niej? Korby jakie będę zakładał to raczej OO 3pcs pro a nad zębatką nawet się jeszcze nie zastanawiałem. Ktoś może mi coś polecić? Pozdrawiam
Z resztą żadne korby octane nie są lhd,ale to nie problem przełożyć ramiona
czyli szczęście prysło ;) revolt pro tak ! to bedzie mega piasta, bo system q-lite sprawdził się w piastach WTP znakomicie, jeżeli dart nie zjebie nic to to będzie najlepsza piasta mtb na rynku chyba że coś przeoczyłem :) ale Czarny mówił że darta nie chce, ale może się do tej piasty przekona. Majster, ale po co przekładać ośki ? nie musisz odwrotnie zakładać korb, w 2011 masz mocowanie na LHD wtedy wszystko zostaje tak jak przy RHD , a w 2012 dopiero by musiał przekładać. Co do twojej teorii to jest prawdziwa owszem, zgadzam się i nie mówię że tak nie jest, ale chyba siła która działa na łańcuch jest też zależna od zębatki z tyłu, bo gdy przełożenie jest większe, zwiększa się siła z jaką naciskamy na pedał czyli dźwignie, i z tego co udało mi wywnioskować to to, że twoja teoria jest oczywiście słuszna (wielki + dla Ciebie za bardzo fajny obrazek i wzory, sam bym pewnie nie wykminił) ale jednak chyba nie warto się przejmować AŻ TAK tym że wyciągnie nam się łańcuch gdy założymy mniejsze zębatki i sprocket ;) mimo to wielki + dla MAJSTRA
sorki za składnie .. polak nie jest moją mocną stroną ..