grubość to sam sobie dobierz ;p plusy wąskich oponek to minimalnie mniejsza waga i nie wiem czy to obiektywne ale kumpel twierdzi ze łatwiej mu się kręci na węziutkich. jeszcze ewentualnie rower jakby lżej sie prowadzi bo mniejsze opory toczenia. a szerokie to napewno lepsza przyczepność i sądzę że ciężej o snake`a. bo zanim ci taką opone pozwija do snake to mocniej musisz walnac niz larsenkiem 1.9
Te larsenki z reszta jak inne oponki poniżej 2.0 ludzie kupują jak wkładają 26 do ramy 24.
Ja osobiście przód 2.30 (k-rad) tył 2.25(table top) i jest jak dla mnie idealnie.
No jedyne co jest obiektywne w tej wypowiedzi to to ze na tyl daj ciensza niz z przodu
ja chyba wole szersze oponki ,sam aktualnie mam kinipitiony 2.3 i wedlug mnie dobra szerokosc na street , tyle ze ich bieznik ssie , i wlascwie to mam je prawie ze lyse ;p
ja narazie zbieram hajs na korbe , bo mi szpeci caly rower ;/ okropna jakis FSA Maximus 36 t ;/. Z oponami to poczekam jeszcze . Przednie kolo zaplotlem , nie wiem czy zaplatac tylnie na no namie piascie i trailmasterze 11 ;/ . Ale nowa piasta lepsza to jakies 200 pln .
ja korbe mam, tego verticala miałem delikatnie krzywego obcierało, a od katów 180 się skrzywił, że haczy mocno -,- ale czeka już nowa, ale suportu brak, dobra już ci tu nie spamuje ;d